0 0
Επιδόρπιο με ροδάκινα, αμαρέτο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. Amaretto
100-150 γρ. μπισκότα Αμαρέτι
4 ροδάκινα
ή 8 κομμάτια ροδάκινα από κομπόστα
1/2 φλυντζανι Amaretto
80 ml. νερό

Επιδόρπιο με ροδάκινα, αμαρέτο

και μπισκότα αμαρέτι

Κουζίνα:

αμαρέτι πολυ

  • 20'
  • Για 0
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Οι Ιταλοί το λένε Amaretto, δηλαδή “λίγο πικρό” και το φτιάχνουν από πικραμύγδαλα (αν έχουν) μαζί τα αμυγδαλάκια όποιων πυρηνόκαρπων φρούτων έχει η περιοχή τους. Βερύκοκα, δαμάσκηνα, βανίλιες, κορόμηλα, κεράσια, βύσσινα ακόμα και ροδάκινα, νεκταρίνια, αρκεί το αμυγδαλάκι να είναι δεμένο μέσα στον πυρήνα (μερικές φορές είναι σαν ζελές).

Βήματα

1
Τέλος

Κάντε την κρέμα χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγύ μαζί με την άχνη. Προσθέστε το τυρί , τις δυο κουταλιές Αμαρέτο μέχρι να αφρατέψει.

2
Τέλος

Κόψτε στη μέση τα ροδάκινα (εγώ χρησιμοποίησα 4 ροδάκινα η βάλτε τα κομμάτια της κομπόστας σε μια κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι Amaretto (μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο) και το νερό. Σκεπάστε το για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν.

3
Τέλος

Πρέπει να πάρετε μια ωραία ρευστή σάλτσα.

4
Τέλος

Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα αφού βάλετε τα τριμμένα Αμαρέτι κάτω και ρίξετε λίγο από την σάλτσα.

5
Τέλος

Μετά βάλτε τα ροδάκινα και φτιάξτε ένα ποτήρι στήνοντας εναλλάξ.

6
Τέλος

Στο τέλος μπορείτε να βάλετε φίλε αμυγδάλου καβουρδισμένο.

προηγούμενο
Τηγανίτες κολοκυθιού με τυρί στρατσιατέλα
επόμενο
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μαρμελάδας
προηγούμενο
Τηγανίτες κολοκυθιού με τυρί στρατσιατέλα
επόμενο
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μαρμελάδας