Υλικά
-
μπαγιάτικο ψωμί
-
Για το μείγμα
-
150 γρ. γάλα
-
3 αυγά
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κ.σ. μέλι
-
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
-
1 κ.γ. κανέλα
-
Για την σάλτσα
-
1 κ.σ. ταχίνι
-
250 γρ. γιαούρτι
-
1 κ.σ. μέλι
-
Πορτοκάλι χυμό, κατά βούληση
-
Βούτυρο για το τηγάνισμα
-
Φρούτα της αρεσκείας σας
-
λιναρόσπορο
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το μείγμα σε ένα μπολ πολύ καλά. |
2
Τέλος
|
Κόβουμε το ψωμί σε ότι μέγεθος μας αρέσει και το βουτάμε στο μείγμα. Το αφήνουμε τουλάχιστον 5 λεπτά να τραβήξει. |
3
Τέλος
|
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. |
4
Τέλος
|
Τηγανίζουμε τις αυγόφετες στο βούτυρο και από τις δυο πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε με την σάλτσα από πάνω και φρούτα της αρεσκείας μας. |