0 0
Ταμπουλέ με φράουλες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φλιτζάνι κινόα
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 φλιτζάνια νερό
1 χούφτα βιολογικές φράουλες
2 φλιτζάνια αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1/4 από ένα κόκκινο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
2 – 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
προαιρετικές προσθήκες
τυρί φέτα
φρυγανισμένα φυστίκια Αιγίνης
καβουρδισμένα αμύγδαλα
αβοκάντο

Ταμπουλέ με φράουλες

και φυστικια

Το διαφορετικό

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • προαιρετικές προσθήκες

Πληροφορίες

Share

Από τις αγαπημένες μας και πιο θρεπτικές σαλάτες το ταμπουλέ, τώρα σε μια άλλη εκδοχή με φράουλες

(Visited 68 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ξεπλύνετε καλά την κινόα και στη συνέχεια στραγγίστε. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό και την κινόα. Αφήστε να πάρει μια βράση. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά.

2
Τέλος

Εάν χρησιμοποιήσετε πλιγούρι, τα βάζετε μαζί νερό και πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού κατεβάζετε απ' την φωτιά και αφήνετε να φουσκώσει σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου.

3
Τέλος

Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το κόκκινο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ψιλοκόψτε τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Μην τσιγκουνευτείτε τα βότανα (εδώ είναι η γεύση) και προσθέστε τα στο μπολ. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα.

4
Τέλος

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήστε τη σαλάτα να σταθεί για λίγα λεπτά για να απορροφηθεί το αλάτι και το οξύ. Ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε αλάτι και λεμόνι, προσθέτοντας κι άλλο αν χρειάζεται. Η κινόα και το πλιγούρι θα απορροφήσει λίγο αλάτι, γι' αυτό ελέγξτε ξανά αμέσως πριν τη σερβίρετε. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, με φρέσκα μυρωδικά.

5
Τέλος

Για επιπλέον γεύση προσθέστε θρυμματισμένη φέτα ή κατσικίσιο τυρί, αβοκάντο ή φρυγανισμένα φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα.

προηγούμενο
Πανακότα μαύρης σοκολάτας
επόμενο
Παγωμένο τσάι μοχίτο
προηγούμενο
Πανακότα μαύρης σοκολάτας
επόμενο
Παγωμένο τσάι μοχίτο