1 0
Λιβανέζικο αυθεντικό “ταμπουλέ”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό
1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού περίπου 2 λεμόνια
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, λευκό και πράσινο μέρη - περίπου 1 μεγάλο μάτσο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου (1 ματσάκι)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (1 ματσάκι)
1 αγγούρι, βγάλτε τους σπόρους και κόψτε σε κύβους
2 - 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο ή σε κύβους
2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
1-2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
Επιπλέον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για το καρύκευμα

Λιβανέζικο αυθεντικό “ταμπουλέ”

με πληγουρι

είναι πλέον "viral"

  • 40'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το διάσημο λιβανέζικο ταμπουλέ (tabboulet ή tabboulé),είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά αλλά και ως μια σαλάτα υγιεινής διατροφής. Για να παρασκευάσετε μια αυθεντική ταμπουλέ, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε πλιγούρι και όχι με σιμιγδάλι, όπως βλέπουμε πολύ συχνά.Το πλιγούρι είναι θρυμματισμένο στάρι και παρότι θα μουλιάσει στο νερό και θα τραβήξει τους χυμούς των υλικών, δεν θα χάσει το σχήμα του, αλλά θα μοιάζει με μικρές χαντρούλες. Ο μαϊντανός, που περιέχεται σ’ αυτή την μεσανατολίτικη συνταγή, δίνει μια πραγματική αναζωογονητική δύναμη. Συνήθως, οι Λιβανέζες, αδειάζουν το ταμπουλέ σε σκεύος όπου έχουν στρωμένα φύλλα μαρουλιού, λάχανου ή αμπέλου, τα οποία κάνουν χωνάκια, προκειμένου να γευματίσουν και δεν χρησιμοποιούν πιρούνι ή κουτάλι.

(Visited 1.977 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προσθέστε το πλιγούρι, σε ζεστό νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και αφήστε το αφού το σκεπάσετε για περίπου μια ώρα ή δύο και έως ότου όλο το υγρό να απορροφηθεί.

2
Τέλος

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά , δοκιμάστε στο αλάτι και σερβίρετε.

προηγούμενο
Μπέργκερ μελιντζάνα με φέτα
επόμενο
Κεφτεδάκια τηγανιτά με καπνιστή πάπρικα
προηγούμενο
Μπέργκερ μελιντζάνα με φέτα
επόμενο
Κεφτεδάκια τηγανιτά με καπνιστή πάπρικα