0 2
Πληγούρι σαλάτα ή χειμωνιάτικο ταμπουλέ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

5 καρότα μικρά
1 μελιτζάνα
35 ml. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σουμάκ ή πάπρικα
1 λεμόνι το χυμό του
1 ρόδι μόνο τους σπόρους
αλάτι κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
480 ml. ζωμό λαχανικών
400 γρ. πλιγούρι
5 κ.σ. φυστίκια αράπικα

Πληγούρι σαλάτα ή χειμωνιάτικο ταμπουλέ

με ψητα λαχανικα και φυστικια

Κουζίνα:

το ταμπουλέ του χειμώνα με ελληνικό πληγούρι

  • 45'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μια εξαιρετικά θρεπτική σαλάτα, που συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Όλα δηλαδή τα μακροθρεπτικά συστατικά που θέλουμε από ένα γεύμα, μαζί με πολλές βιταμίνες συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες.

(Visited 3.131 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2
Τέλος

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε σε ένα μπόλ και τα πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. αλάτι. Αφήνουμε τις μελιτζάνες για μισή περίπου ώρα να ξεπικρίσουν.

3
Τέλος

Πλένουμε τα καρότα και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε 1/2 κ.σ. λάδι και 1/2 κ.γ. σουμάκ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν καλά τα καρότα. Βάζουμε τα καρότα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

4
Τέλος

Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το πλιγούρι να τραβήξει τα υγρά και να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.

5
Τέλος

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά.

6
Τέλος

Βάζουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

7
Τέλος

Αφαιρούμε το υγρό που έχει περισσέψει στο πλιγούρι και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο και το ρόδι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

8
Τέλος

Κόβουμε τα καρότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπόλ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε τα υλικά.

9
Τέλος

Τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με τα φυστίκια και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Φαρφάλε με καβούρι
επόμενο
Σπιτικά corn dogs
προηγούμενο
Φαρφάλε με καβούρι
επόμενο
Σπιτικά corn dogs