Υλικά
-
3 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
-
1 κρεμμύδι ξερό μικρό, ψιλοκομμένο
-
45 γρ. βούτυρο
-
45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
480 ml. γάλα
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
-
60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
230 γρ. τυρί κρέμα
-
60 γρ. γκούντα τριμμένο
-
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
-
450 γρ. φαρφάλες
-
1 κονσέρβα ψίχα καβουριού
Πληροφορίες
Είναι αυτό που λέμε πως αυτό το πιάτο ή θα το λατρέψετε ή θα το μισήσετε περιμένατε να πώ…δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση .Σηκώστε μανίκια.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μπέικον και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. |
2
Τέλος
|
Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το καβούρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. |
4
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε ένα μπόλ. Αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
5
Τέλος
|
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. |
6
Τέλος
|
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. |
7
Τέλος
|
Καβουρδίζουμε το αλεύρι για 1 λεπτό και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην σβολιάσει το μίγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. |
8
Τέλος
|
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. |
9
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. |
10
Τέλος
|
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και πιπέρι και ανακατεύουμε. |
11
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουμε στραγγίσει, το μπέικον και το καβούρι. |
12
Τέλος
|
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί. |
13
Τέλος
|
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. |