0 0
Ταμπουλέ με κους κους

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

250 γρ. φακές
250 γρ. κους-κους
1 1/2 κιλό λουκάνικα
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 μικρό αγγούρι κατά προτίμηση Κνωσού
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό
Υλικά για το ντρέσινγκ :
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι
Για το σερβίρισμα :
Παξιμάδια

Ταμπουλέ με κους κους

φακες και χωριατικο λουκανικο

Κουζίνα:

μια σαλάτα ολόκληρο γεύμα

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Υλικά για το ντρέσινγκ :

  • Για το σερβίρισμα :

Πληροφορίες

Share

Αυτή δεν είναι σαλάτα, τα έχει όλα και συμφέρει. Από τις θρεπτικές φακές και το κους κους ζέας μέχρι το χωριάτικο λουκάνικο. Σερβίρετέ την και σαν μεζέ.

(Visited 484 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και όχι να μας λιώσουν, για περίπου 45 λεπτά.

2
Τέλος

Συνεχίζουμε με το κους-κους το οποίο βράζουμε και στην συνέχεια σουρώνουμε, κρυώνουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν τα περιττά υγρά του.

3
Τέλος

Ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε μικρά ζαράκια.

4
Τέλος

Κόβουμε το λουκάνικο και αυτό σε ζαράκια και το περνάμε από τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό αλλά και ζουμερό.

5
Τέλος

Αναδεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν

6
Τέλος

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να σμίξουν καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ήδη έτοιμο ντρέσινγκ.

7
Τέλος

Ιδανικά αφήνουμε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και να νοστιμίσει ακόμα περισσότερο.

8
Τέλος

Σερβίρετε με σπασμένα κρητικά παξιμάδια.

προηγούμενο
Cinnamon Appletini
επόμενο
Κοτόπουλο με σάλτσα εσπεριδοειδών
προηγούμενο
Cinnamon Appletini
επόμενο
Κοτόπουλο με σάλτσα εσπεριδοειδών