Υλικά
-
250 γρ. φακές
-
250 γρ. κους-κους
-
1 1/2 κιλό λουκάνικα
-
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
-
1 μικρό αγγούρι κατά προτίμηση Κνωσού
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό
-
Υλικά για το ντρέσινγκ :
-
1/4 κ.γ. κύμινο
-
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
-
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
-
1 κ.γ. μέλι
-
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Θυμάρι ή ρίγανη
-
αλάτι
-
Για το σερβίρισμα :
-
Παξιμάδια
Πληροφορίες
Αυτή δεν είναι σαλάτα, τα έχει όλα και συμφέρει. Από τις θρεπτικές φακές και το κους κους ζέας μέχρι το χωριάτικο λουκάνικο. Σερβίρετέ την και σαν μεζέ.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και όχι να μας λιώσουν, για περίπου 45 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Συνεχίζουμε με το κους-κους το οποίο βράζουμε και στην συνέχεια σουρώνουμε, κρυώνουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν τα περιττά υγρά του. |
3
Τέλος
|
Ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε μικρά ζαράκια. |
4
Τέλος
|
Κόβουμε το λουκάνικο και αυτό σε ζαράκια και το περνάμε από τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό αλλά και ζουμερό. |
5
Τέλος
|
Αναδεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν |
6
Τέλος
|
Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να σμίξουν καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ήδη έτοιμο ντρέσινγκ. |
7
Τέλος
|
Ιδανικά αφήνουμε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και να νοστιμίσει ακόμα περισσότερο. |
8
Τέλος
|
Σερβίρετε με σπασμένα κρητικά παξιμάδια. |