0 0
Κοτόπουλο με σάλτσα εσπεριδοειδών

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο
5 κόκκους μπαχάρι
1 κρεμμύδι
70 ml. ελαιόλαδο
ζωμό κότας
70 ml. κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 λεμόνι (χυμό και το ξύσμα του)
Ξύσμα και χυμο απο ένα πορτόκαλι
Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο με σάλτσα εσπεριδοειδών

και μελι

Κουζίνα:

πόσο πιο μυρωδάτο

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Δοκιμάστε το με ένα αφράτο μπασμάτι. Η σάλτσα με τα γεμάτα αρώματα από  το πορτοκάλι και το λεμόνι θα ποτίσουν το ρύζι!… Ακόμα κάθεστε ;

Βήματα

1
Τέλος

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να σοταριστούν και να ροδοκοκκινίσουν.

2
Τέλος

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.

3
Τέλος

Ανακατεύουμε μια φορά και ρίχνουμε το κρασί, το χυμό και λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι ζωμό κότας και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 20 με 30 λεπτά.

4
Τέλος

Φροντίζουμε στο τέλος να μείνει περίπου 10 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.

προηγούμενο
Ταμπουλέ με κους κους
επόμενο
cheesecake σοκολάτα εσπρέσσο
προηγούμενο
Ταμπουλέ με κους κους
επόμενο
cheesecake σοκολάτα εσπρέσσο