0 0
Χωριάτικα λουκάνικα μαριναρισμένα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα κομμένα στα δύο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού άσπρο κρασί
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου

Χωριάτικα λουκάνικα μαριναρισμένα

με πορτοκαλι και μουσταρδα

Κουζίνα:

θα την λατρέψετε

  • 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ένας μεζές για κάθε περίσταση, κρασομεζές αλλά και μπυρομεζές.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Χαράζουμε μερικές φορές τα λουκάνικα.

2
Τέλος

Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού την μουστάρδα και τα μισά φυλλαράκια δενδρολίβανου. Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα μικρό πυρέξ και προσθέτουμε τη μαρινάτα από το μπολ. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.

3
Τέλος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

4
Τέλος

Βγάζουμε τα λουκάνικα από τη μαρινάτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί με μισό φλιτζάνι υγρό μαρινάτας και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Διαφορετικά τα ψήνουμε είτε σε ένα σχαροτήγανο ή στα κάρβουνα.

5
Τέλος

Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια δενδρολίβανου και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Φουκάκι (Κρητική παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά)
επόμενο
Πρασομανιταροτηγανιά
προηγούμενο
Φουκάκι (Κρητική παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά)
επόμενο
Πρασομανιταροτηγανιά