0 0
Καρπούζι με άνθη ιβίσκου

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 φλιτζάνια εμφιαλωμένο καλής ποιότητας νερό
3 κουταλιές ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα λουλούδια ιβίσκου
5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρπούζι χωρίς σπόρους (περίπου 1 1/2 κιλό)
3 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

Καρπούζι με άνθη ιβίσκου

και lime

Κουζίνα:

Το απόλυτο καλοκαιρινό

  • 20'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Τον ιβίσκο τον λατρέυω, πέρα από τις τρομερά του ωφέλη στον οργανισμό, εγώ σας ετοίμασα ένα δροσιστικό και χωρίς αλκοόλ ποτό. Οι ερευνητές λένε ότι ένα εκχύλισμα, προερχόμενο από άνθη ιβίσκου, μπορεί να έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία της καρδιάς, όπως έχουν το κόκκινο κρασί και το τσάι.

-Μία ομάδα από το πανεπιστήμιο Chung Shan Medical University της Ταϊβάν λέει ότι το λουλούδι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης.

-Ο ιβίσκος (Hibiscus sabdariffa L), ο οποίος αναπτύσσεται στην Κίνα, την Ινδία και την Ταϊβάν χρησιμοποιείται σαν παραδοσιακό γιατρικό για να θεραπεύσει την υψηλή πίεση στο αίμα και τις ηπατικές διαταραχές.

-Οι επιστήμονες βρήκαν ότι περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι επιφέρουν μείωση των κινδύνων, οι οποίοι καθίστανται εντονότεροι από τα λίπη που εισέρχονται στις αρτηρίες.

Διεξήγαγαν μία μελέτη όπου παρατήρησαν τα αποτελέσματα που είχε το εκχύλισμα του ιβίσκου, στη χαμηλή πυκνότητα (περιεκτικότητα) λιποπρωτεϊνών, LDL ή «κακής» χοληστερόλης στους αρουραίους. Έτσι διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα του ιβίσκου μειώνει σημαντικά τις εναποθέσεις λιπιδίων στις αρτηρίες και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

-Τα φύλλα και τα άνθη του ιβίσκου χρησιμοποιούνται σε ρόφημα, για να ανακουφίσουν από πεπτικά και νεφρικά προβλήματα.

-Συμβάλλει στον καλό μεταβολισμό των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπιδίων.

-Ενδείκνυται για τους παχύσαρκους που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα και αυξημένα λιπίδια.

-Καλό για το αδυνάτισμα καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

-Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάλτε το 1 φλιτζάνι νερό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα λουλούδια ιβίσκου και αφαιρέστε από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 10 -15 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε, απορρίπτοντας τα στερεά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

2
Τέλος

Σε ένα μπλέντερ κάντε πουρέ το καρπούζι με τα 2 φλιτζάνια νερό μέχρι να γίνει λείο. Στραγγίστε για να αφαιρέσετε τα στερεά.

3
Τέλος

Ρίξτε σε μια κανάτα μαζί με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό και το μίγμα ζάχαρης ιβίσκου. Ανακατέψτε με χυμό λάιμ για γεύση.

4
Τέλος

Προσθέστε εάν θέλετε παγάκια και σερβίρετε.

προηγούμενο
Ψητό μαριναρισμένο χταπόδι
επόμενο
Φλούδα καρπουζιού τουρσί
προηγούμενο
Ψητό μαριναρισμένο χταπόδι
επόμενο
Φλούδα καρπουζιού τουρσί