Υλικά
-
1 κιλό Κοτόπουλο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
-
1 καρότο ολόκληρο καθαρισμένο
-
1 πράσο κομμένο σε κομμάτια
-
1 κλωνάρι σέλερι ή σέλινο
-
4 κλωνάρια μαϊντανό
-
3 φύλλα δάφνης
-
2 κλωνάρια θυμάρι ή ένα κ. γ. ξερό
-
5-6 μπαχάρια
-
10 κόκκους πιπέρι
-
250 ml. λευκό ξηρό κρασί
Πληροφορίες
Φτιάξτε τον δικό σας ζωμό για να έχετε σίγουρο και πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
(Visited 76 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο. Βάζετε νερό τόσο ώστε να το καλύψει 4-5 εκ. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το κρασί. |
2
Τέλος
|
Μόλις πάρει βράση απομακρύνετε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό. Όταν ξαφρίσει καλά βάζετε τα μυρωδικά και τα λαχανικά και χαμηλώνετε την φωτιά στο πολύ χαμηλό. |
3
Τέλος
|
Σιγοβράζετε για περίπου 1-1½ ώρα χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα. |
4
Τέλος
|
Αποσύρετε και βγάζετε τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα. Περνάτε το ζωμό από σίτα ψιλή. Έχετε ένα διαυγή ζωμό. |
5
Τέλος
|
Μοιράζετε το ζωμό σε σακουλάκια τροφίμων και το κρατάτε στην κατάψυξη για 3 μήνες. |