0 0
Ζωμός κοτόπουλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό Κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 καρότο ολόκληρο καθαρισμένο
1 πράσο κομμένο σε κομμάτια
1 κλωνάρι σέλερι ή σέλινο
4 κλωνάρια μαϊντανό
3 φύλλα δάφνης
2 κλωνάρια θυμάρι ή ένα κ. γ. ξερό
5-6 μπαχάρια
10 κόκκους πιπέρι
250 ml. λευκό ξηρό κρασί

Ζωμός κοτόπουλο

με φρεσκο κοτοπουλο

Κουζίνα:

ο δικός σας ζωμός

  • 01ω 45'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε τον δικό σας ζωμό για να έχετε σίγουρο και πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο. Βάζετε νερό τόσο ώστε να το καλύψει 4-5 εκ. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το κρασί.

2
Τέλος

Μόλις πάρει βράση απομακρύνετε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό. Όταν ξαφρίσει καλά βάζετε τα μυρωδικά και τα λαχανικά και χαμηλώνετε την φωτιά στο πολύ χαμηλό.

3
Τέλος

Σιγοβράζετε για περίπου 1-1½ ώρα χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.

4
Τέλος

Αποσύρετε και βγάζετε τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα. Περνάτε το ζωμό από σίτα ψιλή. Έχετε ένα διαυγή ζωμό.

5
Τέλος

Μοιράζετε το ζωμό σε σακουλάκια τροφίμων και το κρατάτε στην κατάψυξη για 3 μήνες.

προηγούμενο
Πλιγούρι με θαλασσινά
επόμενο
Ρώσικη σαλάτα
προηγούμενο
Πλιγούρι με θαλασσινά
επόμενο
Ρώσικη σαλάτα