0 0
Τηγανίτες με ξινόγαλα και αλεύρι ολικής άλεσης

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τις τηγανιτες
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης, Ζέας
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βιολογικό
2 κούπες ξινόγαλα
2 αυγά
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. χαρουπόμελο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
1 κ.γ. κανέλα
Για τα φρούτα
1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο
1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο
1 αχλάδι, καθαρισμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. σταφίδες ξανθές
2 κ.σ. ρακόμελο
1 κ.γ. κανέλα
1 μπανάνα

Τηγανίτες με ξινόγαλα και αλεύρι ολικής άλεσης

pan cakes

Κουζίνα:

για να τρώτε άφοβα

  • 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τις τηγανιτες

  • Για τα φρούτα

Πληροφορίες

Share

Βήματα

1
Τέλος

Για τις τηγανίτες

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά και σταδιακά προσθέτετε τα στερεά. Συνεχίστε ανακατεύοντας καλά για να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, σχετικά παχύρευστο.

2
Τέλος

Ρίχνετε στη συνέχεια λίγο βούτυρο να λιώσει σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε σταδιακά κουταλιά κουταλιά το μείγμα.

3
Τέλος

Όταν δειτε και δημιουργηθούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της τηγανίτας τότε είναι έτοιμη για γύρισμα. Την γυρίζετε και την ψήνετε για άλλα δύο λεπτά περίπου.

4
Τέλος

Για τα φρούτα

Κόβετε τα μήλα και το αχλάδι σε κύβους 1-2 εκ. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού.

5
Τέλος

Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά.

6
Τέλος

Προσθέτετε τα φρούτα και τις σταφίδες. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσουν τα φρούτα τον χυμό και στη συνέχεια προσθέτετε το ρακόμελο και την κανέλα.

7
Τέλος

Χαμηλώνετε την φωτιά και μαγειρεύετε για 7 λεπτά.

8
Τέλος

Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

9
Τέλος

Σερβίρετε τις τηγανίτες τη μια πάνω στην άλλη, βάζοντας ενδιάμεσα τα φρούτα σας και αν θέλετε προσθέτετε μέλι.

προηγούμενο
Σπαγγέτι Ζέας με ντοματίνια, φέτα και τρίμμα παξιμαδιού
προηγούμενο
Σπαγγέτι Ζέας με ντοματίνια, φέτα και τρίμμα παξιμαδιού