Υλικά
-
250 γρ. ταραμά λευκό
-
1/2 κιλό ψωμί
-
1 λίτρο ηλιέλαιο
-
150 ml. ελαιόλαδο
-
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
Πληροφορίες
Η γιαγιάδες , τις σκορδαλιές και τις ταραμοσαλάτες τις έφτιαχναν πάντα στο γουδί.
Βέβαια είχε περισσότερη φασαρία απ’ ότι στο μπλέντερ και η ταραμοσαλάτα γίνεται λιγότερο λεία, αλλά η γεύσεις της “ακούγονται” πεντακάθαρα στη γλώσσα.Σας δίνω την μυστική …εώς τώρα συνταγή .
(Visited 6.146 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Χτυπάμε πολύ καλά τον ταραμά με το λεμόνι για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει. |
2
Τέλος
|
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε κορδόνι πολύ πολύ λίγο για να μην μας κόψει η ταραμοσαλάτα. |
3
Τέλος
|
Στα μισά προσθέτουμε και το ψωμί που έχουμε μουσκέψει σε νερό και έχουμε στραγγίξει. |
4
Τέλος
|
Συνεχίζω με το ηλιέλαιο και τελειώνω με το ελαιόλαδο. |