0 0
Ταραμοσαλάτα κωνσταντινοπολίτικη

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

250 γρ. ταραμά λευκό
1/2 κιλό ψωμί
1 λίτρο ηλιέλαιο
150 ml. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά

Ταραμοσαλάτα κωνσταντινοπολίτικη

με λευκο ταραμα και ψωμι

Κουζίνα:

η πραγματικά αυθεντική συνταγή

  • 30'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η γιαγιάδες , τις σκορδαλιές  και τις ταραμοσαλάτες τις έφτιαχναν πάντα στο γουδί.
Βέβαια είχε περισσότερη φασαρία απ’ ότι στο μπλέντερ και η ταραμοσαλάτα γίνεται λιγότερο λεία, αλλά η γεύσεις της “ακούγονται” πεντακάθαρα στη γλώσσα.Σας δίνω την μυστική …εώς τώρα συνταγή .

Βήματα

1
Τέλος

Χτυπάμε πολύ καλά τον ταραμά με το λεμόνι για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει.

2
Τέλος

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε κορδόνι πολύ πολύ λίγο για να μην μας κόψει η ταραμοσαλάτα.

3
Τέλος

Στα μισά προσθέτουμε και το ψωμί που έχουμε μουσκέψει σε νερό και έχουμε στραγγίξει.

4
Τέλος

Συνεχίζω με το ηλιέλαιο και τελειώνω με το ελαιόλαδο.

προηγούμενο
Πατατοσαλάτα νηστίσιμη
επόμενο
Μπιφτέκι ταψιού με φέτα
προηγούμενο
Πατατοσαλάτα νηστίσιμη
επόμενο
Μπιφτέκι ταψιού με φέτα