Υλικά
-
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
-
150 γρ. φουντούκια
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Πληροφορίες
Φτιάξτε την δίκη σας σπιτική πραλίνα φουντουκιού και καταναλώστε την όπως σας αρέσει. Ένα είναι σίγουρο πως θα την λατρέψουν όλοι όσοι την δοκιμάσουν.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους αλλά να μην σας καούν για αυτό να έχετε το νου σας .Τα βγάζουμε τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη (πούδρα). |
2
Τέλος
|
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τη σκόνη των φουντουκιών. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνουν όλα μια ωραία μάζα. |
3
Τέλος
|
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο (να γίνει χλιαρό) και μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό , αλλά δεν θα μείνουν για αρκετό καιρό γιατί θα τα καταναλώσετε άμεσα. |