0 0
Ψωμί μπανάνας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3/4 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
100 γρ. αλατισμένο βούτυρο
2 κ.σ. σκούρο ρούμι
2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 ώριμες μπανάνες (τον πουρέ τους)
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Βούτυρο μπανάνας ( Foster )
30 γρ . βούτυρο
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 μπανάνες σε πουρέ (λιωμένες)
2 κ.σ. ρούμι
80- 100 γρ. αλατισμένο βούτυρο

Ψωμί μπανάνας

με (foster) βουτυρο μπανανας

Κουζίνα:

το τέλειο μπανανόψωμο

  • 01ω 30'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Βούτυρο μπανάνας ( Foster )

Πληροφορίες

Share

Ιδανικό για πρωινό ή και για απογευματινό, μαζί με το βούτύρο μπανάνας το οποίο θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε.

(Visited 203 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.

2
Τέλος

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε ¼ φλιτζάνι καφέ ζάχαρη. Προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεψτε περίπου μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν το χρωμα καραμέλας .
Προσθέστε το ρούμι και φλαμπάρετε. Εάν είστε κάτω από απορροφητήρα τραβήξτε το τηγάνι και μετά βάλτε φωτιά . Αυτό θα κάψει το αλκοόλ.
Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

3
Τέλος

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ κάντε κρέμα το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζάχαρη με τα 2 αυγά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας συμπληρώστε το μείγμα της μπανάνας και ανακατέψτε με το χέρι για να γίνουν ένα.

4
Τέλος

Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της μπανάνας.

5
Τέλος

Αδειάστε τη ζύμη ψωμιού σε μια φόρμα ψωμιού αντικολλητική.

6
Τέλος

Ψήστε για 70-80 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να είναι ελαστικό στην αφή. Επίσης, τοποθετήστε πάντα ένα κοφτερό μαχαίρι στο παχύτερο μέρος της φραντζόλας και βεβαιωθείτε ότι βγαίνει καθαρό.

7
Τέλος

Για να μην σας καεί η κορυφή ή να μην σας μαυρίσει καλύψτε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από τα 35 λεπτά και έπειτα.

8
Τέλος

Βούτυρο μπανάνας ( Foster ).

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τη ζάχαρη και τις μπανάνες και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουν όλα ένα ωραίο ρόδινο χρώμα .Προσθέστε το ρούμι, και φλαμπάρετε. Αφήστε το να ομογενοποιηθεί και να κρυώσει.

9
Τέλος

Χτυπήστε το με ένα ηλεκτρικό μίξερ και στη συνέχεια προσθέστε το επιπλέον βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα και κάντε την επάλειψη .

προηγούμενο
Σπιτικό παστίτσιο
επόμενο
Τραγανό σνάκ με καραμέλα γάλακτος
προηγούμενο
Σπιτικό παστίτσιο
επόμενο
Τραγανό σνάκ με καραμέλα γάλακτος