0 0
Πουτίγκα με άρωμα λεμόνι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

50 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
100 ml. χυμό λεμονιού
250 ml. γάλα
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Πουτίγκα με άρωμα λεμόνι

με φρεσκο γαλα και χυμο λεμονιου

Κουζίνα:

μυρωδάτη πουτίγκα

  • 50'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Άλλο ένα γλυκό που αρέσει σε όλους και δυσκολεύονται να το φτιάξουν, σας έχω τη λύση για μια μυρωδάτη πουτίγκα λεμονιού.

(Visited 2.575 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει περίπου 10 λεπτά.

2
Τέλος

Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, έναν-έναν τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι λίγο-λίγο και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

3
Τέλος

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).

4
Τέλος

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ταψί το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί που περιέχει μέχρι τη μέση του βραστό νερό. Βάζουμε τα δύο ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

5
Τέλος

Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

προηγούμενο
Μωσαϊκό ή κορμός
επόμενο
Κέικ μανταρίνι
προηγούμενο
Μωσαϊκό ή κορμός
επόμενο
Κέικ μανταρίνι