1 0
Πανακότα με νουτέλα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος λάιτ ή 200 ml κρέμα γάλακτος και 300 ml γάλα πλήρες
3 φύλλα ζελατίνης
50 γρ. ζάχαρη ψιλή
90 γρ. νουτέλα
λίγο κρύο νερό για τα φύλλα ζελατίνης
λίγο τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)

Πανακότα με νουτέλα

και τριμενο φουντουκι

Κουζίνα:

απολαύστε την...

  • 20'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Δεν νομίζω πως θα υπάρξει κάποιος ή κάποια που θα αντισταθεί.

(Visited 1.923 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

προσοχη

Αν χρησιμοποιήσετε μόνο κρέμα λάιτ, χρησιμοποιήστε 2,5 φύλλα ζελατίνης. Αν χρησιμοποιήσετε γάλα και κρέμα, βάλτε 3 φύλλα.

2
Τέλος

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με λίγο κρύο νερό.

3
Τέλος

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα (ή μόνο κρέμα).

4
Τέλος

Διατηρούμε μέτρια τη φωτιά (δεν χρειάζεται να βράζει το μίγμα) και προσθέτουμε τη νουτέλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

5
Τέλος

Στύβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

6
Τέλος

Μοιράζουμε το μίγμα σε 6-7 μικρά μπολάκια.
Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζουμε στο ψυγείο. Χρειάζονται 3-4 ώρες για να σφίξουν.

7
Τέλος

Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο φουντούκι ή σιρόπι σοκολάτας ή σκέτα.

προηγούμενο
Ψητά πλευρώτους
επόμενο
Χωριάτικη ομελέτα
προηγούμενο
Ψητά πλευρώτους
επόμενο
Χωριάτικη ομελέτα