Υλικά
-
12 - 14 φράουλες ψιλοκομμένες
-
1/2 κ.γ. ροζ πιπέρι
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
300 γρ. καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα
-
100 ml γάλα
-
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
2 ασπράδια αυγών
-
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Πληροφορίες
Το τέλειο πάντρεμα λευκής σοκολάτας και ροζ πιπεριού με τις φράουλες θα σας εντυπωσιάσει.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα γουδί ή σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε το πιπέρι με τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια λεπτή ροζ σκόνη. Προσθέστε το στις φράουλες και αφήστε τα για λίγη ώρα να μαριναριστούν. |
2
Τέλος
|
Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα και το γάλα μαζί και αφήστε τα να κρυώσουν. |
3
Τέλος
|
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι γίνει σαντιγί. |
4
Τέλος
|
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέστε τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Συνεχίστε μεχρι το μείγμα της μαρέγκας να γυαλίσει για περίπου 3 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη. |
5
Τέλος
|
Όταν το μείγμα της σοκολάτας κρυώσει το προσθέτουμε απαλά στην μαρέγκα και στην σαντιγί. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν και βάλτε τα σε ποτήρια ή μπολ. |
6
Τέλος
|
Προσθέστε τις μαριναρισμένες φράουλες λίγο πριν σερβίρετε. |