Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
800 ml. γάλα
-
200 γρ. ζάχαρη
-
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
4 αυγά
-
Ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
-
χυμό από 1/2 λεμόνι
-
40 γρ. βούτυρο
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Πληροφορίες
Το δικό σας μιλφέιγ με κρέμα γεμάτη άρωμα λεμονιού για να κεράσετε αλλά και να γευτείτε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα πλάστη το ανοίγουμε πιέζοντάς το ώστε να ανοίξει και να φαρδύνει. Το κόβουμε σε 3 ομοιόμορφα ορθογώνια. |
2
Τέλος
|
Τρυπάμε τα κομμάτια της σφολιάτας με το πιρούνι πολλές φορές και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-14 λεπτά περίπου, ώστε να γίνουν τραγανά. Προσέχουμε να μην καούν. |
3
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμιση:Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα . Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για αρκετή ώρα . Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε και το γάλα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. |
4
Τέλος
|
Σε ένα ορθογώνιο ταψί τοποθετούμε το 1 ορθογώνιο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. |
5
Τέλος
|
Κόβουμε σιγά σιγά και προσεχτικά για να μην μας σπάσει σε κομμάτια και σερβίρουμε. |