Υλικά
-
2 κιλά χοιρινή σπάλα ή λαιμός, χωρίς κόκκαλο
-
50 γρ. καστανή ζάχαρη
-
50 γρ. πάπρικα γλυκιά
-
2 κ.σ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
-
2 κ.σ. χοντρό αλάτι θαλασσινό, κατά προτίμηση
-
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
1 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
-
ψωμάκια μπριός ή για σάντουιτς ή για μπέργκερ
-
Για τη σάλτσα BBQ
-
1/4 φλιτζανιού μηλόξιδο
-
4 κ.σ. κέτσαπ
-
1 κ.σ. ουίσκι
-
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
2 κ.γ. αλάτι
-
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
-
1 πρέζα τσίλι σε σκόνη ή μπούκοβο
-
Για τη λαχανοσαλάτα
-
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
-
1 κ.σ. μηλόξιδο
-
1/2 κ.σ. μουστάρδα της επιλογής σας
-
1/2 ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο
-
1 μεγάλο καρότο χοντροτριμμένο
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Άλλη μια συνταγή για χοιρινό ψητό με σάλτσα μπάρμπεκιου που θα κολάσει πολύ κόσμο. Σας περιμένει να την φτιάξετε.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε 2 λίτρα νερό ανακατεύουμε 130 γρ. αλάτι το φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλάτι και το αφήνουμε να κρύωσει. Βάζουμε το κρέας μέσα στην άλμη, εάν δεν το σκεπάζει η άλμη αφού το βάλουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες φροντίζουμε να το μετακινούμε. |
2
Τέλος
|
Βγάζουμε το κρέας από την άλμη και το στεγνώνουμε. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Τρίβουμε με τα χέρια μας το μείγμα μπαχαρικών πάνω σε όλο κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες 8 ώρες. |
3
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα και το ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 7 περίπου ώρες (ή αν έχετε θερμόμετρο, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του στους 90 βαθμούς περίπου). Μετά τις 4 ώρες, σκεπάζουμε το ταψί. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. |
4
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα BBQ ανακατεύοντας απλά τα υλικά. |
5
Τέλος
|
Φτιάχνουμε τη λαχανοσαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ξίδι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Εάν θέλετε εδώ προσθέστε και το κρεμμύδι. |
6
Τέλος
|
Βάζουμε το χοιρινό με λίγη από τη σάλτσα BBQ και τη λαχανοσαλάτα μέσα στα ψωμάκια και σερβίρουμε. |