Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το χοιρινό

Νόστιμα μυστικά και συμβουλές.

Οι έλληνες του έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία, και το βάζουμε αρκετά συχνά στην κουζίνα μας. Άς μάθουμε τώρα και τα μικρά μεγάλα μυστικά του.Στο χοιρινό ταιριάζουν το λεμόνι (χυμός και ξύσμα),βεβαίως η ρίγανη και το θυμάρι αλλά και το φασκόμηλο και ο κόλιανδρος σκόνη.Το κόκαλο είναι μυστικό νοστιμιάς στο μαγειρευτό χοιρινό. Εάν το κομμάτι σας δεν έχει, ζητήστε ένα από το χασάπη σας, βάλτε το να βράσει με τα υπόλοιπα υλικά και αφαιρέστε το πριν σερβίρετε.
Αν το κρέας είναι παχύ, προσθέστε ξίδι στο μαγείρεμα.Αν θέλετε να μαγειρέψετε με φρούτα, δοκιμάστε δαμάσκηνα ξερά βερίκοκα, ξερά σύκα και κυδώνια.
Οι μαρινάδες είναι ιδανικές για το χοιρινό, προτιμήστε τις λευκές, αλλά και οι κόκκινες ταιριάζουν αν και δίνουν μια ιδέα από κυνήγι.Όσο για τη νοστιμιά, λίγο λιπάκι κάτι προσθέτει, αλλά υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που τη εξασφαλίζουν: αφήνετε το κομμάτι χοιρινού να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν μαγειρέψετε. Αυτό κάνει το μαγειρεμένο κρέας πιο τρυφερό.Μην εκθέτετε το κρέας σε βίαιη θερμότητα (πλην επιφανειακού σωταρίσματος) διότι στεγνώνει αφού δεν έχει λίπος μέσα. Οι μεσαίες θερμοκρασίες είναι ιδανικές.Ψήνετε ή μαγειρεύετε το χοιρινό ως το κόκαλο.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ- ΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η ουρά, τα μπροστινά χοιρομέρια (σπάλα) και ο λαιμός είναι ιδανικά για κατσαρόλα, και λευκά μαγειρευτά. Επιλέγετε φιλέτο, μπριζολάκι (όλες οι μπριζόλες) και τα χοιρομέρια για το φούρνο. Μπριζόλες, ψαρονέφρι, στήθος – πανσέτα και ακρομπρίζολα είναι ιδανικά για τη σχάρα. Συκώτι, μπριζόλες, στήθος – πανσέτα, ακρομπρίζολα και ψαρονέφρι κάνουν για το τηγάνι. Μπριζόλες, φιλέτο, χοιρομέρια, μπροστινά χοιρομέρια και σβέρκος προτείνονται για την κατσαρόλα. Στήθος και πανσέτα για τα κόκκινα μαγειρευτά.

(Visited 83 times, 1 visits today)