Ο γνωστός πατέρας της γαλλικής γαστρονομίας Εσκοφιέ κατέγραψε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ού αιώνα με ιδιαίτερα συνοπτικό τρόπο αυτή την τεχνοτροπία. Από τότε σχεδόν λατρεύτηκε από πολλούς. Συνηθίζεται...
Συνταγή με ρίζες από την Αγγλία, το κάνουν συνήθως τις Κυριακές. Εάν δεν το έχετε ξαναμαγειρέψει πιστέψτε με θα κολλήσετε. Μπορείτε να το κάνετε και σε ένα επίσημο τραπέζι ή...
Δίχως αμφιβολία, ένας από τους άρχοντες των λευκών ποικιλιών, το σαρντονέ, δεν θα μπορούσε παρά να ντυθεί και στα γαλανόλευκα και να μας δώσει μια πεντανόστιμη συνταγή.
Εκτός από τις κοινές ημέρες που θα επιλέξετε να την κάνετε, θα σας πρότεινα να την σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι, ή σε ένα επίσημο δείπνο. Επιβάλλεται.
«Το γκρέιπφρουτ είναι πικρό» ακούω πολύ συχνά. Όχι, δεν είναι πικρό. Απλώς, συλλέγεται άγουρο από τους βιαστικούς κερδοσκόπους παραγωγούς. Το γκρέιπφρουτ, όπως και όλα τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια...
Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κάποιος όταν ξεκινά να μαγειρεύει. Εκτός από τα μακαρόνια που συνοδεύει έξοχα, είναι πάντα χρήσιμη και διατηρείται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.