Υλικά
-
4 κρόκους
-
90 γρ. ζάχαρη
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί )
-
70 γρ. δάκρυα σοκολάτας
-
70 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
-
150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
-
Σιρόπι σοκολάτας
Πληροφορίες
Το αρμενοβίλ εσείς το γνωρίζετε; είναι αρκετά διαδεδομένο κατά Θεσσαλονίκη μεριά, και φτιάχνετε με διάφορους τρόπους.
(Visited 871 times, 1 visits today)
Βήματα
|
1
Τέλος
|
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί. |
|
2
Τέλος
|
Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε διαφορετικό μπεν μαρι βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. |
|
3
Τέλος
|
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. |
|
4
Τέλος
|
Στη συνέχεια ομογενοποιούμε όλα τα υλικά και βάζουμε σε φόρμα αφού πρώτα την ντύσουμε με σελοφάν. |
|
5
Τέλος
|
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. |




