• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Λαχανικά

Τουρλού

Χρόνος ψησίματος: 01ω 05'
Κουζίνα:
Το Μπριάμ ή τουρλού, ένα υπέροχο και εύκολο λαδερό φαγητό, είναι ένα χαρακτηριστικό μεσογειακό πιάτο. Η καταγωγή του μας έρχεται απ τα βάθη της Ανατολής αιώνες πριν. Από τόπο σε τόπο βέβαια...

Λιβανέζικο αυθεντικό “ταμπουλέ”

Χρόνος ψησίματος: 40'
Το διάσημο λιβανέζικο ταμπουλέ (tabboulet ή tabboulé),είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά αλλά και ως μια σαλάτα υγιεινής διατροφής. Για να παρασκευάσετε μια αυθεντική ταμπουλέ, είναι σημαντικό...

Μακαρόνια με κιμά τεκίλας

Χρόνος ψησίματος: 01ω 15'
Κουζίνα:
Οι Ιταλοί δεν αποκαλούν αυτή τη σάλτσα… Μπολονέζ. Αν ανοίξετε τους καταλόγους στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στη Μπολόνια, πιθανώς να μη βρείτε πουθενά τη λέξη «Μπολονέζ». Τα μακαρόνια με...

Τηγανίτες κολοκυθιού με τυρί στρατσιατέλα

Χρόνος ψησίματος: 15'
Κουζίνα:
Μοιάζει με κολοκυθοκεφτέ αλλά και με τηγανίτα, απλά αυτή η συνταγή είναι εμφανώς πιο light για αυτό πρόσθεσα και τυρί cottage και έπαιξα λίγο με την ονομασία του.

Αυθεντική πίτσα μαργαρίτα

Χρόνος ψησίματος: 01ω 40'
Κουζίνα:
Η προέλευση της  λέξης pizza λέγεται ότι προέρχεται από μια παλιά ιταλική λέξη που σημαίνει “ένα σημείο”, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στην ιταλική λέξη pizzicare, που σημαίνει “να τσιμπάω” ή...