0 0
Πατάτες γιαχνί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

6 φλιτζάνια πατάτες σε φέτες
3 φλιτζάνια κομμένο σε φέτες κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 4 μεγάλες σκελίδες)
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 ψιλοκομμένες μεγάλες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό (εκτός από τα 5 φλιτζάνια παρακάτω)
5 κούπες νερό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πατάτες γιαχνί

με κοκκινα κρεμμυδια και ντοματες

Κουζίνα:

όπως παλιά...

  • 55'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Πατάτες γιαχνί, φαγητό που υπήρχε αρκετά συχνά παλαιότερα σε όλα τα σπίτια και το τιμούσαν δεόντως.

(Visited 643 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σοτάρετε τα κόκκινα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 3-4 λεπτά,προσέχοντας να μην καεί.

2
Τέλος

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, προσθέτοντας τον μαϊντανό.

3
Τέλος

Προσθέστε χοντρές φέτες πατάτας και το υπόλοιπο νερό. Φέρτε σε βρασμό και αφήστε άλλα περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες .Ελέγξτε τις πατάτες στα 35 λεπτά ψησίματος.

4
Τέλος

Αφήστε για 15-30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Απολαύστε σε θερμοκρασία δωματίου.

προηγούμενο
Κεφτεδάκια τηγανιτά με καπνιστή πάπρικα
επόμενο
Τουρλού
προηγούμενο
Κεφτεδάκια τηγανιτά με καπνιστή πάπρικα
επόμενο
Τουρλού