0 0
Τουρλού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 φλιτζάνια φέτες μελιτζάνας (περίπου 2 μέτριες μελιτζάνες)
2 φλιτζάνια φέτες κολοκυθάκια (2 μεγάλα κολοκυθάκια)
3 φλιτζάνια κομμένες σε φέτες πατάτες (2 μεγάλες πατάτες)
1 1/2 φλιτζάνι κομμένα σε λεπτές φέτες κρεμμύδια
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε φέτες πολύ λεπτές)
3 φλιτζάνια φέτες ντομάτας (περίπου 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες)
3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες, λιωμένες ντομάτες (περίπου 3 μεγάλες ντομάτες)
1/2 κ.γ. ζάχαρη

Τουρλού

με κηπευτικα λαχανικα

Κουζίνα:

η αλλιώς μπριάμ

  • 01ω 05'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το Μπριάμ ή τουρλού, ένα υπέροχο και εύκολο λαδερό φαγητό, είναι ένα χαρακτηριστικό μεσογειακό πιάτο. Η καταγωγή του μας έρχεται απ τα βάθη της Ανατολής αιώνες πριν. Από τόπο σε τόπο βέβαια και ανάλογα με την εποχή, υπάρχουν διάφοροι και όμορφοι  συνδυασμοί. Κυρίως καλοκαιρινό πιάτο, που όμως πολύ εύκολα μπορούμε να βρούμε όλα τα υλικά και να το φτιάξουμε και μέσα στο χειμώνα.

(Visited 742 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ρίξτε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέστε τα λαχανικά ,σοτάρετε καλά για πέντε λεπτά.

2
Τέλος

Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και αφήστε να πάρει μια βράσει το φαγητό αλατοπιπερώστε ,έπειτα τοποθετήστε το προσεκτικά σε ένα ταψί ρίξτε το βασιλικό τη ζάχαρη, απλώστε τις φέτες ντομάτας πάνω και ψήστε σε φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

προηγούμενο
Πατάτες γιαχνί
επόμενο
Γίγαντες στο φούρνο
προηγούμενο
Πατάτες γιαχνί
επόμενο
Γίγαντες στο φούρνο