• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Μεσογειακή

Δείτε συνταγές της Μεσογειακής κουζίνας.

Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη

Χρόνος ψησίματος: 30'
Κουζίνα:
Οι μελιτζάνες  σου δίνουν ευκαιρίες για μεζέδες και για πολλές εναλλακτικές. Φτιάξτε μια μελιτζανοσαλάτα διαφορετική αυτή τη φορά, βρείτε ή φτιάξτε καλό ψωμάκι και ανοίξτε μια παγωμένη μπύρα. Τίποτα άλλο...

Σαλάτα με ψητές πιπεριές φλωρίνης

Χρόνος ψησίματος: 30'
Κουζίνα:
Η πιπεριές φλωρίνης είναι κατάλληλες για σαλάτα αλλά και συστατικό πολλών ελληνικών φαγητών.Η δική μας είναι απλή, πεντανόστιμη  και δεν έχει καμία σχέση με τις έτοιμες στα βαζάκια .

Χταπόδι ξιδάτο σαλάτα

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Κουζίνα:
Το ξυδάτο χταπόδι  είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές. Ουσιαστικά είναι ότι πιο εύκολο μπορεί κανείς να φτιάξει μετά το χταπόδι στα κάρβουνα. Είναι ότι  πρέπει για περιόδους νηστείας, αλλά...

Ξινόχονδρος με καπνιστό κουνέλι

Χρόνος ψησίματος: 30'
Κουζίνα:
«Χόνδρος» ή «χόντρος» ονομάζεται το σπασμένο σιτάρι στην Κρήτη, την Κάρπαθο και τα Κύθηρα. Σύμφωνα με Γεωπονικά, στην αρχαιότητα ονόμαζαν «χόνδρο» το αποφλοιωμένο δίκοκκο σιτάρι (Triticum dicoccum), το οποίο είχαν βράσει και αναμείξει...

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Κουζίνα:
Ο πιο απλός και παλιός τρόπος για να διατηρήσεις τα φρούτα, είναι η μαρμελάδα. Φρούτα ,ζάχαρη ,βράσιμο και  στα βάζα. Μια συνταγή που θα αξιοποιήσει τούτα τα χειμερινά καλούδια.

Μπιφτέκι ταψιού με φέτα

Χρόνος ψησίματος: 50'
Κουζίνα:
Είναι διαφορετικό,μοιάζει με πίτα μιας και απλώνετε στο ταψί ,αλλά το αποτέλεσμα θα σας ξεσηκώσει ,όσο και άν σας φαίνεται περίεργο.Η συνταγή ανήκει  στην μεγάλη μαγείρισσα έυη βουτσινά,ή οποία δεν...