Οι μελιτζάνες σου δίνουν ευκαιρίες για μεζέδες και για πολλές εναλλακτικές. Φτιάξτε μια μελιτζανοσαλάτα διαφορετική αυτή τη φορά, βρείτε ή φτιάξτε καλό ψωμάκι και ανοίξτε μια παγωμένη μπύρα. Τίποτα άλλο...
Η πιπεριές φλωρίνης είναι κατάλληλες για σαλάτα αλλά και συστατικό πολλών ελληνικών φαγητών.Η δική μας είναι απλή, πεντανόστιμη και δεν έχει καμία σχέση με τις έτοιμες στα βαζάκια .
Το ξυδάτο χταπόδι είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές. Ουσιαστικά είναι ότι πιο εύκολο μπορεί κανείς να φτιάξει μετά το χταπόδι στα κάρβουνα. Είναι ότι πρέπει για περιόδους νηστείας, αλλά...
«Χόνδρος» ή «χόντρος» ονομάζεται το σπασμένο σιτάρι στην Κρήτη, την Κάρπαθο και τα Κύθηρα. Σύμφωνα με Γεωπονικά, στην αρχαιότητα ονόμαζαν «χόνδρο» το αποφλοιωμένο δίκοκκο σιτάρι (Triticum dicoccum), το οποίο είχαν βράσει και αναμείξει...
Ο πιο απλός και παλιός τρόπος για να διατηρήσεις τα φρούτα, είναι η μαρμελάδα. Φρούτα ,ζάχαρη ,βράσιμο και στα βάζα. Μια συνταγή που θα αξιοποιήσει τούτα τα χειμερινά καλούδια.
Είναι διαφορετικό,μοιάζει με πίτα μιας και απλώνετε στο ταψί ,αλλά το αποτέλεσμα θα σας ξεσηκώσει ,όσο και άν σας φαίνεται περίεργο.Η συνταγή ανήκει στην μεγάλη μαγείρισσα έυη βουτσινά,ή οποία δεν...