1 0
Μαρμελάδα πορτοκάλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1,5 κιλό ώριμα πορτοκάλια
1 κόκκινο μήλο
2 κιλά ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμός από 1 λεμόνι

Μαρμελάδα πορτοκάλι

σε αποστειρωμένα βάζα

Κουζίνα:

η δική σας μαρμελάδα

  • 01ω 00'
  • Για 20
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο πιο απλός και παλιός τρόπος για να διατηρήσεις τα φρούτα, είναι η μαρμελάδα. Φρούτα ,ζάχαρη ,βράσιμο και  στα βάζα. Μια συνταγή που θα αξιοποιήσει τούτα τα χειμερινά καλούδια.

Βήματα

1
Τέλος

Βγάζουμε το φλοιό από τα πορτοκάλια με ένα πίλερ και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε πολύ καλά να φύγει όλο το άσπρο που έχουν τα πορτοκάλια.

2
Τέλος

Τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ λίγα λίγα.

3
Τέλος

Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το φλοιό που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λωρίδες (ζουλιέν).
Στη συνέχεια τον πολτό από τα πορτοκάλια και το μήλο που και αυτό το έχουμε λιώσει .

4
Τέλος

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.

5
Τέλος

'Οταν κάνει φουσκάλες είναι έτοιμη η μαρμελάδα.

προηγούμενο
Μπιφτέκι ταψιού με φέτα
επόμενο
Ξινόχονδρος με καπνιστό κουνέλι
προηγούμενο
Μπιφτέκι ταψιού με φέτα
επόμενο
Ξινόχονδρος με καπνιστό κουνέλι