0 0
Γρανίτα πορτοκάλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
450 γρ. ζάχαρη
900 ml νερό
μισή πρέζα αλάτι
450 ml χυμός πορτοκάλι
75 ml χυμός λεμόνι

Γρανίτα πορτοκάλι

με ξύσμα πορτοκαλιού

Κουζίνα:

με φρεσκότατα Κρητικά πορτοκάλια

  • 20'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μια ωραία ιδέα για σερβίρισμα είναι να κόψουμε πορτοκάλια στην μέση, να αδειάσουμε το περιεχόμενο και να χρησιμοποιήσουμε την πορτοκαλόκουπα σαν μπολ για τη γρανίτα.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά το νερό, το αλάτι, η ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2
Τέλος

Αφήνουμε να κρυώσει και εν συνεχεία προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Τα μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό μπόλ και στην κατάψυξη. Αναδεύουμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 3-4 ώρες .

προηγούμενο
Χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη σε ρετσίνα και μανιτάρια
επόμενο
Ψητά μανιτάρια με σάλτσα σόγιας και τσίλι
προηγούμενο
Χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη σε ρετσίνα και μανιτάρια
επόμενο
Ψητά μανιτάρια με σάλτσα σόγιας και τσίλι