0 0
Χταπόδι ξιδάτο σαλάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
150 ml. ξύδι απο λευκό κρασί
150 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 αστεροειδής γλυκάνισος
Για την σαλάτα
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 κίτρινη γλυκιά πιπεριά
1 πορτοκαλί γλυκιά πιπεριά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 της κούπας πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι και πιπέρι

Χταπόδι ξιδάτο σαλάτα

με πιπεριες και αστεροειδη γλυκανισο

Κουζίνα:

χταπόδι σαλάτα σαν τουρσί

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την σαλάτα

Πληροφορίες

Share

Το ξυδάτο χταπόδι  είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές. Ουσιαστικά είναι ότι πιο εύκολο μπορεί κανείς να φτιάξει μετά το χταπόδι στα κάρβουνα. Είναι ότι  πρέπει για περιόδους νηστείας, αλλά και για όλο τον υπόλοιπο καιρό που τα χταπόδια είναι στην εποχή τους.

(Visited 2,900 times, 3 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Εάν πάρετε φρέσκο χταπόδι ζητήστε να σας το καθαρίσουν αν πάρετε κατεψυγμένο τότε το πιο πιθανόν είναι να είναι καθαρισμένο.

2
Τέλος

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα μόνο του (χωρίς νερό ή λάδι), προσθέτουμε την δάφνη και τον αστεροειδή γλυκάνισο και το αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.

3
Τέλος

Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο για άλλα 20 λεπτά ή εώς ότου το χταπόδι γίνει τρυφερό.

4
Τέλος

Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε δοχείο και το περιχύνουμε με την σάλτσα του.

5
Τέλος

Σε αυτό το σημείο το χταπόδι διατηρείται στο ψυγείο για μεγάλο διάστημα και όσο περισσότερο κάθεται στο ζουμί του τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

6
Τέλος

Για την σαλάτα:

7
Τέλος

Κόβουμε σε καρεδάκια - κυβάκια (όχι πολύ μικρά) τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα ή μπολ.

8
Τέλος

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και το χταπόδι.

9
Τέλος

Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.

10
Τέλος

Αφήνουμε την σαλάτα ένα βράδυ να αναπτυχθούν οι γεύσεις και την επόμενη μέρα δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε ξύδι και λάδι.

11
Τέλος

Ιδανικά θα μπορούσατε να κάνετε το χταπόδι 2 μέρες πριν σερβίρετε την σαλάτα. Έτσι θα μαριναριστεί μια μέρα στο ζουμί του και μια μέρα παρέα με τις πιπεριές.

προηγούμενο
Ξινόχονδρος με καπνιστό κουνέλι
επόμενο
Σαλάτα με ψητές πιπεριές φλωρίνης
προηγούμενο
Ξινόχονδρος με καπνιστό κουνέλι
επόμενο
Σαλάτα με ψητές πιπεριές φλωρίνης