Υλικά
-
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
-
2 φλιτζάνια φακές, βρασμένες
-
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
-
1-2 φύλλα δάφνης
-
150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
-
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
10 ντοματίνια
-
1 κρεμμύδι
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
2 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
-
χυμό από 1-2 λεμόνια
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε το πλιγούρι να βράσει με 1 φλιτζάνι νερό και αλάτι, όταν πάρει βράση το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. |
2
Τέλος
|
Σε μπόλικο νερό βάζουμε να βράσει αλλά όχι να λιώσει τη φακή με ένα-δύο φύλλα δάφνης και 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου. Αφού βράσει την σουρώνουμε. |
3
Τέλος
|
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά τα ενσωματώνουμε στο πλιγούρι και τις φακές, ανακατεύουμε προσθέτοντας και το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν σερβίρουμε σπάμε μέσα και την φέτα. |