0 0
Λουκουμάδες με αλεύρι ολικής

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. αλεύρι ολικής, μαλακό
25 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γ. (κοφτό) αλάτι
περίπου 2 φλ. χλιαρό νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι θυμαρίσιο
κανέλα

Λουκουμάδες με αλεύρι ολικής

μαλακο

Κουζίνα:

Ναι λουκουμάδες ολικής

  • 55'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Πιστέψτε με δεν έχετε εικόνα το τι θα δοκιμάσετε, μην  σας τρομάζει το αλεύρι ολικής (Αγρόκρημα Αντωνόπουλου) το αντίθετο μάλιστα

Βήματα

1
Τέλος

Για τη ζύμη

Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι,την μαγιά, το μέλι, προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο για 45 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στην επιφάνεια του μπωλ, να διπλασιαστεί.

2
Τέλος

Για τους λουκουμάδες

Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

3
Τέλος

Κάθε φορά που κάνουμε λουκουμά βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο ελαιόλαδο.

4
Τέλος

Τους κόβουμε με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.

5
Τέλος

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τους με την τρυπητή κουτάλα που θα τους αφαιρέσουμε κατά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα καρύδια η σουσάμι.

προηγούμενο
BBQ ribs
επόμενο
Αρνίσια κεφτεδάκια
προηγούμενο
BBQ ribs
επόμενο
Αρνίσια κεφτεδάκια