Υλικά
-
200 γρ. (περίπου 1 φλιτζάνι) ζάχαρη
-
400 ml. φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ
-
100 ml. νερό
-
Παχύ ξύσμα ενός γκρέιπφρουτ, κομμένο με αποφλοιωτή λαχανικών
-
1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
-
40 ml. (2 κ.σ.) Campari
Πληροφορίες
Λατρεύω αυτό το σορμπέ και θέλω να το φτιάξετε και εσείς και να το μοιραστείτε με φίλους σε γιορτινά τραπέζια και όχι μόνο.
(Visited 249 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Τοποθετήστε το χυμό γκρέιπφρουτ, τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα σε μια κατσαρόλα και φέρτε το σε σημείο βρασμού. Ανακατέψτε έως ότου διαλυθεί ζάχαρη. Βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. |
2
Τέλος
|
Τοποθετήστε το σε ένα μεταλλικό αντικείμενο και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε τα ασπράδια το Campari και βάλτε το στον καταψύκτη. Ανακατέψτε ανά μισή ώρα μέχρι να παγώσει καλά. |
3
Τέλος
|
Διαφορετικά το μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή και το δουλεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της. |
4
Τέλος
|
Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη. |