Πως να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά με φυσικό τρόπο.

Μπλε-Γκρι

Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα με 1 φλιτζάνι νερό, και αφήστε τα να έρθουν  σε θερμοκρασία δωματίου, και αφαιρέστε βατόμουρα και προσθέστε τα αυγά .

Μπλε

Κόψτε το 1/4 ενός κόκκινου λάχανου σε κομμάτια και προσθέστε 4 φλυτζάνια βραστό νερό. Ανακατέψτε σε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρέστε το λάχανο με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε τα αυγά .

 Πράσινο

Καθαρίζουμε τις φλούδες  από 6 κόκκινα κρεμμύδια και σιγοβράζουμε σε 2 φλυτζάνια νερό για 15 λεπτά. Προσθέστε 3 κουτ. λευκό ξύδι ,αφαιρέστε τις φλούδες και προσθέστε τα αυγά.

Αχνό Πράσινο-Κίτρινο

Ξεφλουδίστε το δέρμα από 6 κίτρινα μήλα. Σιγοβράστε σε 1-1 / 2 φλυτζάνια νερό για 20 λεπτά. Προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι. Σιγοβράζουμε 4 ψιλοκομμένες κορυφές μάραθου σε 1-1 / 2 φλυτζάνια νερό για 20 λεπτά. Προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι . Αφαιρέστε όλα τα παραπάνω και προσθέστε τα αυγά .

Πορτοκαλί 

Πάρτε το δέρμα της 6 κίτρινα  κρεμμύδια και σιγοβράστε σε 2 φλυτζάνια νερό για 15 λεπτά.Προσθέστε 3 κουτ. λευκό ξύδι. Αφαιρέστε και προσθέστε τα αυγά.

Αχνό Κόκκινο-Πορτοκαλί

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι. Προσθέστε τα αυγά .

Πλούσιο κίτρινο

 Ψιλοκόψτε τις φλούδες απο 6 καρότα  σε 1-1 / 2 φλυτζάνια νερό και σιγοβράζετε για 15 λεπτα .Προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι. Αφαιρέστε και προσθέστε τα αυγά .

Μουσταρδί 

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι. Προσθέστε τα αυγά.

Διάφορες αποχρώσεις:  

4 σακουλάκια χαμομήλι ή πράσινο τσάι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 5 λεπτά. Μετά προσθέστε τα αυγά .

Αχνό κίτρινο: 

Τις φλούδες χωρίς το λευκό μέρος απο 6 πορτοκάλια σε 1-1 / 2 φλυτζάνια βραστό  νερό για 20 λεπτά. Προσθέστε 2 κουτ. ξύδι και μετά τα αυγά .

Καφέ-Χρυσό

Σιγοβράστε 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο σε 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι και μετά τα αυγά .

καφέ

Προσθέστε 1 της σούπας ξύδι  σε 1 φλιτζάνι δυνατό καφέ. Συνεχίστε με τα αυγά .

(Visited 1.959 times, 1 visits today)