Πώς να κάνετε το τέλειο τηγανητό καλαμάρι

Αφήστε το καλαμάρι σε ένα χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσει για να κολλήσει το αλεύρι. Το καρύκευμα για το καλαμάρι είναι  θέμα προτίμησης. Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω εάν είναι καλής ποιότητας , αλλά ναι μπορείτε να προσθέσετε  και φρέσκα βότανα, όπως η ρίγανη και μπαχαρικά, όπως η πάπρικα τα οποία θα του δώσουν έξτρα γεύση. Για το αλεύρωμα η πανάρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιμιγδάλι , αλεύρι φυσικά μπορείτε να ανακατέψετε αυτά τα δυο μαζί.

Η διαφορά στην τραγανή υφή του θα είναι τεράστια .Και τώρα για το πιο σημαντικό μέρος: το τηγάνισμα το ίδιο! Χρησιμοποιήστε καθαρό λάδι για το τηγάνισμα και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Η ιδανική θερμοκρασία για  το τηγανητό καλαμάρι είναι 170C. Αν τσιτσιρίζει έντονα το λάδι είναι έτοιμο. . Αν αρχίσει φυσαλίδες τότε είναι έτοιμο. Το καυτό λάδι μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο, οπότε χρησιμοποιήστε με μια τρυπητή κουτάλα  να τοποθετήσετε προσεκτικά τα καλαμάρια μέσα στο καυτό λάδι. Δεν θα βάλετε πολλά μέσα στο τηγάνι . Αν προσθέσετε πάρα πολλά, το καλαμάρι θα απελευθερώσει την υγρασία του και η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει, με αποτέλεσμα να βράσει και να πιεί το λαδι .