Μοσχαρίσιο συκώτι
Μαρινάρισμα και τρόπος ψησίματος
Μαρινάρισμα:
Βάζετε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Το βγάζετε, στη συνέχεια, το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνετε στεγνό για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψήσιμο:
Ρίχνετε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά που ορίζετε στα ¾ της δύναμης (μέτρια προς δυνατή). Τοποθετείτε μέσα το συκώτι και ανά 1 λεπτό το γυρίζετε με λαβίδα, για συνολικά 4 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι κομμένη η φέτα. Για μια λεπτή φέτα, πάχους λιγότερο από 1 εκ., τα 4 λεπτά αρκούν, δηλαδή χρειάζονται 2 γυρίσματα για κάθε πλευρά. Μετά το δεύτερο γύρισμα χαμηλώνετε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή).
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να «ισορροπήσει» για 2-3 λεπτά και μετά το κόβεται σε φέτες .
Μπόλικο κρεμμύδι με μαιντανό , λεμόνι , ρίγανη και καλή μας όρεξη .
Tip*
Επίσης εαν θέλετε στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια σε φέτες.