• Αρχική
  • Blog
  • «Αγρόκτημα Αντωνόπουλου» το καμάρι της θεσσαλίας

«Αγρόκτημα Αντωνόπουλου» το καμάρι της θεσσαλίας

Κατά την επίσκεψη μου στη Θεσσαλία είχα την τύχη να επισκεφθώ, να γνωρίσω και να μαγειρέψω με τα προϊόντα αγροκτήματος Αντωνόπουλου. Προϊόντα τα οποία βρίσκεις σε επιλεγμένα βιολογικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως στη Κρήτη όπου και θα μαγειρέψουμε με αυτά σε κάποιες από τις βόλτες μας. ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ «ΑΛΕΥΡΑ ΖΕΑΣ» ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ».

Η Αγροτική Επιχείρηση  βρίσκεται στο Δίλοφο Φαρσάλων σε ιδιόκτητες εκτάσεις, όπου καλλιεργούνται σιτηρά, όσπρια , αμπέλια και κηπευτικά, όλα ντόπιων ελληνικών ποικιλιών. Η μεταποίηση και συσκευασία των προϊόντων πραγματοποιείται στην καθετοποιημένη μονάδα, που βρίσκεται μέσα στο Αγρόκτημα από το οποίο γίνεται σε όλη την Ελλάδα η διακίνησή τους. Εκεί  καλλιεργείται το γνωστό από την αρχαιότητα, δίκοκκο σιτάρι τα προϊόντα του οποίου από άλευρα, ζυμαρικά, ψωμί, αρτοσκευάσματα μέχριένδειξη παξιμάδια και άλλα, έχουν διακριθεί από την δεκαετία τού 1980 με επωνυμία και ένδειξη προϊόντα «ΖΕΑΣ». Επίσης από το 2009 έχουν καταχωρισθεί πλήθος σημάτων μας με την ένδειξη αυτή (Αλευρα «ΖΕΑΣ». », Ζυμαρικά «ΖΕΑΣ». κ.λπ), όπως και διάφορα σήματα με άλλες επωνυμίες και ενδείξεις στο όνομα του κ. Γεωργίου Αντωνόπουλου, συνιδιοκτήτου του Αγροκτήματος.

Η Οικογένεια , με επιχειρηματική, παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα δεκαετιών, ακολουθώντας πάντα τις ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθεσίες είναι κάτοχος Κοινοτικού Σήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την ένδειξη «ΑΛΕΥΡΑ ΖΕΑΣ » στο όνομα του κ. Γεωργίου Αντωνόπουλου για όλη την σειρά και τους τύπους προϊόντων που παράγει.

Τελειώνοντας μου εκμυστηρεύτηκε μια εύκολη συνταγή με πτισάνη από κριθάρι την οποία ο ιπποκράτης συχνά χορηγούσε στους αρρώστους  που σίγουρα δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει.  Από βραδύς σε ένα θερμό με βρασμένο νερό ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κριθάρι. Το πρωί το σουρώνουμε, το κριθάρι το τρώμε για πρωινό, το δε νερό το πίνουμε ως τσάι και όσο περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο και το πίνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας ως χυμό ή νερό.

(Visited 313 times, 1 visits today)