1 0
Σούπα ρεβύθια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
30 ml. ελαιόλαδο
αλάτι κατά βούληση
2 πρέζες σαφράν
240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
960 ml. ζωμό λαχανικών
3 αυγά μόνο τα ασπράδια, ελαφρώς χτυπημένα
430 γρ. ρεβίθια που έχουμε ήδη βράσει

Σούπα ρεβύθια

με σαφράν , γιαούρτι και σκόρδο

Κουζίνα:

Άρωμα Ελλάδας

  • 01ω 15'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το ζωμό και το σκόρδο.

2
Τέλος

Αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

3
Τέλος

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια με το σαφράν και προσθέτουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε 1 φλυντζάνι του τσαγιού από το
ζωμό που έχουν βράσει τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα που είναι στην κατσαρόλα και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε τη σούπα να πάρει ίσα ίσα μια βράση μέχρι να πήξει ο ζωμός.

προηγούμενο
Σαλάτα με ψητά καρότα
επόμενο
Γεμιστά μανιτάρια
προηγούμενο
Σαλάτα με ψητά καρότα
επόμενο
Γεμιστά μανιτάρια