0 0
Γίγαντες στο φούρνο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. γίγαντες
αλάτι
πιπέρι
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 πιπεριές κομμένες
2 φύλλα δάφνης
60 γρ. (6 φετες) παστουρμά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανού κομμένο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

Γίγαντες στο φούρνο

με άρωμα παστουρμά

Κουζίνα:

Τον λές και μεζέ

  • 01ω 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Άκρως χειμωνιάτικο και μερακλίδικο. Οι αγαπημένοι μας γίγαντες απογειώνονται με την προσθήκη του παστουρμά. Γεμίστε ένα πιάτο προσθέστε μπόλικο μπούκοβο ,βάλτε ένα κοκκινέλι ή ένα τσίπουρο και απολαύστε!

Βήματα

1
Τέλος

Βράζουμε τους γίγαντες που τους έχουμε μουλιάσει από βραδύς για 1-1.30 ώρες με μπόλικο νερό. (στη διάρκεια θα χρειαστεί να αλλάξουμε 2 φορές το νερό)

2
Τέλος

Αλατίζουμε τους γίγαντες στο τελευταίο εικοσάλεπτο και τους στραγγίζουμε, αλλά θα χρειαστεί να κρατήσουμε 1,5 ποτήρι από το νερό

3
Τέλος

Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές μέσα σε λίγο ελαιόλαδο ,προσθέτουμε την ντομάτα

4
Τέλος

Αλατοπιπερώνουμε τους γίγαντες μαζί με τα λαχανικά, προσθέτουμε τη δάφνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το νερό που κρατήσαμε από τα φασόλια

5
Τέλος

Στον προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ψήνουμε τους γίγαντες για 1-1.30 ώρες.

6
Τέλος

10-15 λεπτά προτού σβήσουμε τον φούρνο, προσθέτουμε τον παστουρμά

7
Τέλος

Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο ρίχνουμε τον μαϊντανό

προηγούμενο
Ψητές μελιντζάνες πανέ
επόμενο
Λαχανόσουπα
προηγούμενο
Ψητές μελιντζάνες πανέ
επόμενο
Λαχανόσουπα