0 0
ρυζόγαλο με σοκολάτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

200 γρ. ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
200 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
80 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/3 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. τρούφα σοκολάτας, σαντιγί (προαιρετικά)

ρυζόγαλο με σοκολάτα

και σαντιγι

Κουζίνα:

δεν θα φας μόνο ένα...

  • 30'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Όταν το αγαπημένο ρυζόγαλο συναντά τη σοκολάτα τότε δύσκολα κανείς αντιστέκεται.

Βήματα

1
Τέλος

Σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ.

2
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το ρύζι και νερό ίσα-ίσα να σκεπάσει το ρύζι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 20 λεπτά.

3
Τέλος

Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να πήξει και να γίνει κρεμώδες.

4
Τέλος

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά η κουβερτούρα.

5
Τέλος

Γεμίζουμε 6 χαμηλά ποτήρια με το ρυζόγαλο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.

6
Τέλος

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τρούφα σοκολάτας ή σαντιγί.

προηγούμενο
Μοναστηριακή μαγειρίτσα
επόμενο
Μπριζολάκια σε σάντουιτς
προηγούμενο
Μοναστηριακή μαγειρίτσα
επόμενο
Μπριζολάκια σε σάντουιτς