Υλικά
-
6 φλιτζάνια πατάτες σε φέτες
-
3 φλιτζάνια κομμένο σε φέτες κόκκινο κρεμμύδι
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 4 μεγάλες σκελίδες)
-
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
3 ψιλοκομμένες μεγάλες ντομάτες
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό (εκτός από τα 5 φλιτζάνια παρακάτω)
-
5 κούπες νερό
-
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
-
2 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Πατάτες γιαχνί, φαγητό που υπήρχε αρκετά συχνά παλαιότερα σε όλα τα σπίτια και το τιμούσαν δεόντως.
(Visited 758 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρετε τα κόκκινα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 3-4 λεπτά,προσέχοντας να μην καεί. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, προσθέτοντας τον μαϊντανό. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε χοντρές φέτες πατάτας και το υπόλοιπο νερό. Φέρτε σε βρασμό και αφήστε άλλα περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες .Ελέγξτε τις πατάτες στα 35 λεπτά ψησίματος. |
4
Τέλος
|
Αφήστε για 15-30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Απολαύστε σε θερμοκρασία δωματίου. |