1 1
Χοιρινές μπριζόλες στη λαδόκολλα “εξοχικό”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
4-5 μέτριες πατάτες
4 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
1 κ.γ. θυμάρι ξερό ή ρίγανη ξερή
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο

Χοιρινές μπριζόλες στη λαδόκολλα “εξοχικό”

με πατάτες, καρότα και τυρί

Κουζίνα:

οι πιο τρυφερές

  • 01ω 30'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Αυτές οι μπριζόλες, λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα, είναι πεντανόστιμες, ως κυρίως γεύμα ή ως μεζέ… εσείς θα επιλέξετε.

(Visited 22.571 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό μέχρι να τις μισοσκεπάσει. Τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει και να βγάλει το κρέας τους αφρούς του. Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

2
Τέλος

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και χωρίζουμε την ποσότητα σε 4 ίσα μέρη. Κόβουμε 4 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και 4 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας.

3
Τέλος

Στρώνουμε από κάτω το ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα. Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε 1-2 λεπτές φέτες κρεμμύδι.

4
Τέλος

Πάνω στο κρεμμύδι τοποθετούμε τη μπριζόλα και γύρω από αυτή τις πατάτες (το ένα μέρος από τα 4 που τις έχουμε χωρίσει) και το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
Καλύπτουμε τη μπριζόλα με λεπτές φέτες γραβιέρας και περιχύνουμε τα υλικά μας με 1 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

5
Τέλος

Τυλίγουμε τα υλικά μας με τη λαδόκολλα και στη συνέχεια με το αλουμινόχαρτο.

6
Τέλος

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τις υπόλοιπες μπριζόλες. Τοποθετούμε τα πακετάκια που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 1 ½ ώρα.

7
Τέλος

Δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε το φαγητό από τη λαδόκολλα στο πιάτο παρά σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το πακετάκι με το φαγητό, να το ανοίξει ο καθένας μόνος του ώστε να παραμείνει ζεστό και να αναδειχτούν τα αρώματα του φαγητού.

8
Τέλος

Αν διαθέτουμε σκοινί μαγειρέματος μπορούμε να δέσουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί. Σε αυτή την περίπτωση αν βεβαιωθούμε ότι είναι καλά κλεισμένο το φαγητό μας και δεν έχουμε τρυπήσει τη λαδόκολλα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αλουμινόχαρτο.

προηγούμενο
Αφράτα τηγανιτά κεφτεδάκια
επόμενο
Βίδες καρμπονάρα
προηγούμενο
Αφράτα τηγανιτά κεφτεδάκια
επόμενο
Βίδες καρμπονάρα