Υλικά
-
1000-1200 γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε μερίδες
-
1 κρεμμύδι σε φέτες
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
4 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
-
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
1 φύλλο δάφνης
-
2 μέτριες ψιλοκομμένες ντομάτες
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1/3 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
-
½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
-
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
αλάτι
Πληροφορίες
Θρεπτική και μερακλίδικη μοσχαρόσουπα, για τις κρύες μέρες του χειμώνα,.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρέας και τη δάφνη και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να πιεί τα υγρά του. Ρίχνουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα (γλυκιά και καυτερή), συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. |
2
Τέλος
|
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε 3 ποτήρια βραστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ακόμη βραστό νερό. |
3
Τέλος
|
Αφού το κρέας έχει πλέον μαλακώσει και έχει μείνει με λίγο ζουμί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τα καρότα, το πράσο και τις πατάτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε 2 ποτήρια περίπου βραστό νερό (να σκεπάσει το φαγητό) και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 ώρα ακόμα. |
4
Τέλος
|
Σερβίρουμε το φαγητό σε βαθύ σκεύος και συνοδεύουμε με ψωμί και κόκκινο κρασί. |