Υλικά
-
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα της αρεσκείας μας (πορτομπέλο, βασιλομανίταρα ,λεντινούλες ,λευκά , πλευρώτους κτλ.), σκουπισμένα με νωπό πανί και κομμένα σε κομμάτια
-
3 -4 κ.σ. βούτυρο ανάμεικτο με ελαιολαδο
-
1 κρεμμύδι ξερό και ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
-
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
-
1/2 φλιτζάνι πτισάνη ή κριθάρι (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου), καλά ξεπλυμένα
-
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
-
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Πάμε να κάνουμε μια αληθινή σούπα ενέργειας στην οποία πλήν των μανιταριών θα προσθέσετε είτε πτισάνη απο το Δίλοφο Φαρσάλων (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου), είτε κριθάρι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια βαθειά κατσαρόλα της σούπας λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι αρχικά και μετά το φρέσκο σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα . Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα για αρκετή ώρα . |
2
Τέλος
|
Ρίχνουμε το σκόρδο το καρότο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κριθάρι ή την πτισάνη, τον ζωμό, το θυμάρι και λίγο αλάτι ακόμα. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κριθάρι ή η πτισάνη να μαλακώσει. |
3
Τέλος
|
Πριν σερβίρουμε δοκιμάζουμε στο αλάτι και ψιλοκόβουμε μαϊντανό . |