0 0
Μανιταρόσουπα με πτισάνη (αρχαία σπορά κριθαριού )και λαχανικά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα της αρεσκείας μας (πορτομπέλο, βασιλομανίταρα ,λεντινούλες ,λευκά , πλευρώτους κτλ.), σκουπισμένα με νωπό πανί και κομμένα σε κομμάτια
3 -4 κ.σ. βούτυρο ανάμεικτο με ελαιολαδο
1 κρεμμύδι ξερό και ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1/2 φλιτζάνι πτισάνη ή κριθάρι (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου), καλά ξεπλυμένα
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μανιταρόσουπα με πτισάνη (αρχαία σπορά κριθαριού )και λαχανικά

και φρεσκο θυμαρι

Κουζίνα:

αληθινή σούπα

  • 01ω 05'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Πάμε να κάνουμε μια αληθινή σούπα ενέργειας στην οποία πλήν των μανιταριών θα προσθέσετε είτε πτισάνη απο το Δίλοφο Φαρσάλων (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου), είτε κριθάρι.

(Visited 1.406 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια βαθειά κατσαρόλα της σούπας λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι αρχικά και μετά το φρέσκο σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα . Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα για αρκετή ώρα .

2
Τέλος

Ρίχνουμε το σκόρδο το καρότο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κριθάρι ή την πτισάνη, τον ζωμό, το θυμάρι και λίγο αλάτι ακόμα. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κριθάρι ή η πτισάνη να μαλακώσει.

3
Τέλος

Πριν σερβίρουμε δοκιμάζουμε στο αλάτι και ψιλοκόβουμε μαϊντανό .

προηγούμενο
Μοσχαρίσια “ταλιάτα”
επόμενο
Καριόκες
προηγούμενο
Μοσχαρίσια “ταλιάτα”
επόμενο
Καριόκες