0 0
Μανιταρόσουπα βελουτέ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. πάπρικα
½ φλ. φρέσκο άνηθο ψαλιδισμένο
4 φλ. ζωμό από μοσχάρι
2 φλ. γάλα
750 γρ. (περίπου 6) πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους του 1 εκ.
1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι

Μανιταρόσουπα βελουτέ

με γιαουρτι

Κουζίνα:

σαν κρέμα

  • 45'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η πιο νόστιμη συντροφιά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι κρεμώδες, έχει και γιαούρτι, οπότε πρέπει να μάθουν να την τρώνε και τα παιδιά σας.

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 10 με 15 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πιούν σχεδόν όλα τα υγρά τους.

2
Τέλος

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 δευτερόλεπτα ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.

3
Τέλος

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό, το γάλα και τις πατάτες. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μια μικρή βράση.

4
Τέλος

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 30 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνηθο, και λίγο αλάτι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

5
Τέλος

Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μια κουταλιά από το ζωμό και τα χτυπάμε ζωηρά.

6
Τέλος

Ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

7
Τέλος

Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή, γαρνιρισμένη προαιρετικά με λίγο γιαούρτι στη μέση.

προηγούμενο
Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες
επόμενο
Σάλτσα ντομάτας
προηγούμενο
Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες
επόμενο
Σάλτσα ντομάτας