1 0
Καριόκες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
125γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. βούτυρο
300 γρ. καρύδια , ψιλοκομμένα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι (2 κουταλιές της σούπας)
450 γρ. μπίσκοτα πτι μπερ σε σκόνη
1 κιλό μαύρη σοκολάτα για την επικάλυψη

Καριόκες

με μπισκοτα και καρυδια

Κουζίνα:

ας τις ξαναθυμηθούμε...

  • 01ω 00'
  • Για 30
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ποιός δεν έχει φάει καριόκες στα παιδικά του χρόνια, ένα γλυκό  που μεσουρανούσε την δεκαετία του 80 μαζί με τον κορνέ και τα κόκ. Φτιάξτε λοιπόν τις καριόκες και να είστε σίγουροι πως θα σας ξυπνήσουν τις παιδικές σας μνήμες.

Βήματα

1
Τέλος

Γέμιση για τις καριόκες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, τη σοκολάτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια), το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει .

2
Τέλος

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μείγμα.

3
Τέλος

Σε μια επιφάνεια εργασίας, βάζουμε ένα λαδόχαρτο και από κάτω του ένα αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό, και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε το ίδιο και με το υπόλοιπο του μείγματος, σχηματίζοντας 3 κυλίνδρους, περίπου 17 εκατοστά μήκος και πάχος 3-4 εκατοστά. Αφήστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

4
Τέλος

Για να λιώσει η σοκολάτα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μπεν μαρί. Αν δε μπορείτε να κάνετε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα στα μικροκύματα .

5
Τέλος

Για να κάνετε μπεν μαρί βάζετε ενα μπολ πάνω σε μια μικρή κατσαρόλα με περίπου ένα τέταρτο ζεστό νερό και τοποθετείτε το μπολ από πάνω, έτσι ώστε να στηρίζεται στο χείλος της κατσαρολας (το μπολ δεν θα πρέπει να αγγίζει το νερό). Τοποθετήστε πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει, ενώ ανακατεύετε κατά διαστήματα.

6
Τέλος

Πάρτε τα ρολά από το ψυγείο, ξεδιπλώστε το περιτύλιγμα και κόψτε τα σε ίσες φέτες, περίπου 1 εκατοστό πάχος. Βουτήξτε κάθε κομμάτι στη λιώμενη σοκολάτα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα ταψί, με καλής ποιότητας λαδόχαρτο. Επαναλάβετε το ίδιο με όλα τα κομμάτια. Όταν τελειώσετε, αφήστε τις καριόκες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου (όχι στο ψυγείο), μέχρι να πήξει η σοκολάτα.

προηγούμενο
Μανιταρόσουπα με πτισάνη (αρχαία σπορά κριθαριού )και λαχανικά
επόμενο
Γιαουρτόπιτα
προηγούμενο
Μανιταρόσουπα με πτισάνη (αρχαία σπορά κριθαριού )και λαχανικά
επόμενο
Γιαουρτόπιτα