1 0
Κρέμα μανταρίνι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

5 μανταρίνια το χυμό τους
ξύσμα από 1 μανταρίνι
540 ml κρέμα γάλακτος
180 γρ. ζάχαρη

Κρέμα μανταρίνι

Κουζίνα:

τα μανταρίνια στα καλύτερα τους

  • 00'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Αν αληθεύει αυτό που λένε ότι μερικές μυρωδιές είναι απόλυτα δεμένες με σπουδαίες μνήμες, τότε το μανταρίνι δικαιούται μια πολύ υψηλή θέση στη βιβλιοθήκη των αναμνήσεών μας. Την ώρα που το δάχτυλο μπήγεται στη μαλακή του σάρκα, ξεχύνεται ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά αιθέρια έλαια που κάνουν διάφορα κύτταρα του εγκεφάλου να διεγείρονται…..

(Visited 642 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά αυξάνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 3 ακόμη λεπτά.

2
Τέλος

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του μανταρινιού. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά να σταθεί. Ανακατεύουμε ξανά και μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά μπολάκια.

3
Τέλος

Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ και για όλο το βράδυ.

4
Τέλος

Γαρνίρουμε με κομμάτια μανταρινιού.

προηγούμενο
Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ
επόμενο
Πουτίγκα με τσουρέκι και πραλίνα φουντουκιού
προηγούμενο
Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ
επόμενο
Πουτίγκα με τσουρέκι και πραλίνα φουντουκιού