2 0
Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης
½ φλιτζάνι ελληνικό καφέ φιλτραρισμένο
¼ φλιτζάνι ζάχαρη σκούρα
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
100 γρ. άχνη (υπέρλεπτο) ζάχαρη
50 ml νερό
40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
θαλασσινό αλάτι, για το πασπάλισμα

Πανακότα με καραμέλα ελληνικού καφέ

και σπιτική πραλίνα καρυδιού

Κουζίνα:

με θαλασσινό αλάτι

  • 20'
  • Για 2
  • Μέτρια

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Πληροφορίες

Share

Ένας παραδοσιακός συνδυασμός ανανεωμένος για να εκπλήξει τον ουρανίσκο σας, χάρη στην διαφορετική του ελληνική προσέγγιση.

(Visited 664 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για να κάνετε την πανακότα ρίχνετε το νερό σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε με τη ζελατίνη πάνω του.
Ρίχνετε τον καφέ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

2
Τέλος

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε μέχρι να είναι ακριβώς κάτω από το σημείο βρασμού (όταν οι φυσαλίδες αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω από τις άκρες).
Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε απαλά την ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.

3
Τέλος

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κανάτα, στη συνέχεια μέσα σε ποτήρια ή μπολ.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, τουλάχιστον 4 ώρες.

4
Τέλος

Εν τω μεταξύ, κάνουμε την καραμέλα καφέ. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε ένα μέτριο τηγάνι. Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να γίνει λεία και καθαρή.

5
Τέλος

Για την πραλίνα

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε ένα μέτριο τηγάνι. Φέρνουμε σε βρασμό και πάλι, αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε ένα επίσης βαθύ, κεχριμπαρένιο χρώμα.
Γρήγορα ανακατέψτε τα καρύδια να πάνε παντού στην καραμέλα και στη συνέχεια σε ένα ταψί στο οποίο έχετε βάλει μια καλής ποιότητας λαδόκολλα κάνοντας ένα λεπτό στρώμα.

6
Τέλος

Πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις η καραμέλα έχει σκληρύνει, την κόβουμε σε ανομοιόμορφα σχήματα.

7
Τέλος

Για να σερβίρετε, ρίξτε λίγο καραμέλα καφέ πάνω από πανακότα και στην κορυφή με πραλίνα καρυδιού.

8
Τέλος

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ελληνικό καφέ με εσπρέσο.

προηγούμενο
Αρνίσια «παϊδάκια» με μείγμα μπαχαρικών dukkah
επόμενο
Κρέμα μανταρίνι
προηγούμενο
Αρνίσια «παϊδάκια» με μείγμα μπαχαρικών dukkah
επόμενο
Κρέμα μανταρίνι