1 0
Θεϊκό γαλακτομπούρεκο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για την κρέμα
700 γρ. γάλα φρέσκο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
160 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι βανίλιας
Για το φύλλο
1/2 κιλό φύλλο κρούστας ή Βυρητού
250 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 κ.σ. (20 γρ.) γλυκόζη

Θεϊκό γαλακτομπούρεκο

με φρέσκο βούτυρο και φύλλο Βυρητού

Κουζίνα:

Θρεπτικό και μυρωδάτο.

  • 01ω 30'
  • Για 12
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για την κρέμα

  • Για το φύλλο

  • Για το σιρόπι

Πληροφορίες

Share

Καλύτερο γλυκό από το… καυτό γαλακτομπούρεκο δεν υπάρχει σε καμία γωνιά της γης. Η κρέμα του λιώνει στο στόμα σου, περικυκλωμένη από τραγανό φύλλο που σε ταξιδεύει σε μέρη της Ανατολής και όλο αυτό, βουτηγμένο στο απίθανο σιρόπι με το φρέσκο βούτυρο! Το απίστευτο, είναι ότι δε σε λιγώνει. Απολαύστε το!

(Visited 3.311 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Για να μην μας ”αρπάξει” το γάλα, προσθέτουμε και λίγη από τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κόρν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους).

2
Τέλος

Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.

3
Τέλος

Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την αδειάζουμε κατευθείαν στα βουτυρωμένα φύλλα.

4
Τέλος

Για το γλυκό:

Σε ένα ταψί 30Χ25 εκ. τοποθετούμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα έτσι ώστε οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε χρησιμοποιώντας τα μισά από τα φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα ζεστή.

5
Τέλος

Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πάνω από την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα καλύπτουν μόνο το εσωτερικό του ταψιού (να μην εξέχουν οι άκρες τους).

6
Τέλος

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 1 ώρα τουλάχιστον έως ότου ροδίσουν τα φύλλα.

7
Τέλος

Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει προηγουμένως, βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά (4 λεπτά από το σημείο βρασμού).

8
Τέλος

Όταν το γαλακτομπούρεκο κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια.

προηγούμενο
Ψητά μανιτάρια με σάλτσα σόγιας και τσίλι
επόμενο
Πολίτικο
προηγούμενο
Ψητά μανιτάρια με σάλτσα σόγιας και τσίλι
επόμενο
Πολίτικο