Υλικά
-
1 /2 κιλό φασόλια γίγαντες
-
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 2 μέτρια κρεμμύδια)
-
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σκόρδο
-
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο (περίπου 2-3 κοτσάνια)
-
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
-
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
1 κ.σ. αλάτι
-
2 κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
-
1 φλιτζάνι ελληνικό ελαιόλαδο
-
2 φλιτζάνια τριμμένες ντομάτες
-
2 φλιτζάνια νερό από τα βρασμένα φασόλια
-
1 φλιτζάνι νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
Πληροφορίες
Κλασσικό και αγαπημένο φαγητό όλων των ελλήνων με μπόλικη φέτα και ψωμί.
Βήματα
1
Τέλος
|
Μουλιάζουμε τα ξερά φασόλια όλη νύχτα ή τουλάχιστον 7 ώρες. Βράζουμε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και πριν τα στραγγίξουμε κρατάμε νερό στο οποίο και έβρασαν. |
2
Τέλος
|
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σέλινο σε ελαιόλαδο σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε τα βότανα και τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και αφήστε για ένα λεπτό. |
3
Τέλος
|
Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες η τριμμένες και αφήστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τα φασόλια το υγρό του μαγειρέματος και φέρτε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού .Βράστε για μερικά λεπτά και απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 30 με 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. |
4
Τέλος
|
Ανακατέψτε περίπου κάθε 20 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Αφήστε μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί το φαγητό πριν το σερβίρετε. |